Recept Gevulde visrolletjes

(8 stuks)


Ingrediėnten:

1 el olie

1 tl citroensap

250 gr visfilet naar keuze, bijv. kabeljauw, tong of schol

2 el boter

25 gr bloem

1 klein blikje garnalen

1 klein blikje tonijn (85 gr) op water

peper en zout

extra:

oven

iets boter

 

 

 

/ Gevulde visrolletjes recept - Visgerechten, Pasen

 

 

Bereiding:

Snij de filets in 8 dunne lapjes van 3 mm dik en 6 x 15 cm (of laat dit door de visboer doen). Mix de olie en citroensap tot een lobbig geheel en smeer de filets ermee in. Bestrooi met wat versgemalen peper en zout.

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed door en laat 1 minuutje zachtjes garen. Voeg het lekvocht van de tonijn toe. Roer goed totdat het mengsel heel stevig is. Voeg de tonijn toe. Laat de garnalen uitlekken en roer ze door het tonijnmengsel. Op smaak maken met peper en zout. Af laten koelen.

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C). Verdeel het garnalenmengsel in 8 bolletjes en rol elk in een stukje visfilet. Eventueel met een prikkertje vastzetten. Zet ze rechtop in een beboterde ovenschaal en leg op elk rolletje een klontje boter (1/2 tl). Bak de vis 25 minuten in de oven.